PROFESSORS

Coneix les persones que t'acompanyarem en la teva pràctica de ioga, cadascú amb el seu estil propi de transmetre i fer. Vols saber-ne més? Llegeix-nos!

NÚRIA PINYES

NuriaPinyes

Si hagués de descriure la meva vida en un concepte filosòfic, escolliria el del yin i el yang, i és que la meva existència flueix entre experiències de gran intensitat física i pràctiques de contemplació i introspecció passiva.

Graduada en filologia catalana, mai he exercit com a tal, sempre en busca del meu propòsit real. Va ser als setze anys quan vaig començar a practicar ioga motivada per la meva mare i per la voluntat de millorar els dolors d’esquena constants. Mai hauria imaginat que aquella teràpia que feia un parell de dies a la setmana es tornaria en un remei quotidià imprescindible per al meu benestar físic i mental. No va ser fins anys després que, arran d’un viatge a l’Índia, vaig decidir iniciar la formació de 200h en Vinyasa ioga per conèixer més sobre aquesta disciplina. Poc després i amb la inconsciència del que no sap prou, vaig començar a compartir els coneixements adquirits amb familiars, amics i coneguts.

D’això ja en fa sis anys, just en el moment on vaig iniciar la preparació de les oposicions per convertir-me en bombera de la Generalitat. Em va costar un temps comprendre com podia compatibilitzar aquestes dues passions que, en un principi, semblen tant oposades. Finalment, vaig comprendre que tant ensenyar ioga com fer de bombera eren maneres d’ajudar.

Mentre anaven passant les oposicions, seguia aprenent de ioga practicant en diferents escoles i estils com l’Iyengar o el Hatha, i formant-me en especialitats com el ioga prenatal o el Yin ioga.

Com passa molts cops a la vida, les coses arriben de cop, i així ha sigut aquest cop: mentre s’estrena la plataforma en línia de @iogaacasa, inicio la formació a l’escola de bombers.

Desitjo acompanyar-te en el teu camí a través del ioga, sigui de la meva mà o de la d’un dels professionals que han fet possible aquest somni i projecte. Per a mi, el ioga s’ha d’adaptar al practicant i no el practicant al ioga, i aquest és un dels principals objectius de @iogaacasa, adaptar-nos a les teves necessitats.

TATIANA CUEVAS

Professora de Hatha Vinyasa, Yin i ioga prenatal. Vaig començar a practicar ioga l'any 2004 i, des d'aleshores, aquesta pràctica m'ha acompanyat cada dia. L'any 2012 vaig realitzar la meva primera formació de ioga per a l'embaràs i el 2013 vaig començar a donar classes per a embarassades. Aquell mateix any vaig iniciar la formació de 200h de Hatha Vinyasa, finalitzada un any més tard.

He realitzat formacions en ioga terapèutic, restauratiu, Yin i, actualment, estic finalitzant la formació de 300h de la Yoga Alliance en Hatha-Vinyasa. Tots els aprenentatges es veuen reflectits en les meves classes, en les quals intento oferir un espai d'autoconeixement.

Des del meu entendre, la pràctica de ioga ─de qualsevol disciplina, tant si són més dinàmiques com més estàtiques─ ens dona l'oportunitat d'observar quins són els nostres patrons de comportament, és a dir, allò que fem, com ho fem i per què ho fem. Per a mi, aquests moments són sagrats, ja que a més de rebre els beneficis immediats del ioga ─com són relaxació, elasticitat, força, capacitat de concentració, etc.─, ens ofereixen un espai per escoltar-nos, observar-nos i poder adquirir consciència de qui som realment.

LAURA PRIETO

Professora de ioga i meditació formada en diverses tradicions, he dedicat gran part de la meva vida laboral a l’educació i al servei als altres. Si m’hagués de definir en poques paraules, podria dir que soc una persona sensible, vital, alegre i amb un gran desig d’autoconeixement. Aquesta inquietud m’ha porta al que avui és el meu camí de vida, el qual em sento afortunada de poder compartir.

La meva primera trobada amb la pràctica de ioga fou a l’Índia fa més de 10 anys, amb una intensa incursió en l’Ashtanga ioga a Dharamsala; és aquí on també vaig prendre contacte amb el budisme a través de SS Dalai Lama, fet que marcà un canvi profund en la meva vida. Després d’alguns anys de pràctica d’Ashtanga, vaig provar també diferents estils de ioga com Hatha, Kundalini, Iyengar, Yin, Vinyasa, ioga dinàmic, Jivamukti o Yantra ioga, entre d’altres.

La meva primera formació com a professora de ioga arribà l’any 2008. A més a més de la formació estricta de ioga, també estic formada en Estudis i Filosofia de la pràctica de Budisme tibetà per la FPMT a l’Institut Nagarjuna de Barcelona (2006-2010). Vaig continuar la formació i pràctica al centre Dharmadhatu amb el mestre Basili Llorca. A partir d’aquí, he seguit les ensenyances i inspiracions de grans mestres com el S.S. Dalai Lama, Chogyal Namkhai Norbu Rinpoche, Jetsün Khandro Rinpoche i James Low, entre d’altres.

L’aprenentatge és una constant en el meu camí, per aquest motiu continuo formant-me, practicant i aprenent a refinar i aprofundir en l’ensenyança. Agraeixo a tots els meus mestres la possibilitat de seguir el camí, amb l’alegria de poder-lo compartir.

CARLOS FRANCO

Em vaig introduir en el mon del ioga l’any 2008 de la mà de Mariona Costa─Daya Ma Om, amb qui posteriorment em vaig formar com a professor a la seva escola Yogaia (Barcelona). A continuació, vaig seguir la formació en ioga i teràpia ayurvèdica al Patanjali Ayurved College and Hospital a Haridwar (Índia) de la mà del Dr Sudhakar Powar. També he participat en diverses immersions amb el mestre Andrei Ram del llinatge de Hatha Raja i Dharma ioga. A més a més, he estudiat Hatha ioga tradicional amb Surinder Singh a Rishikesh (Índia) i Yin ioga amb Carolina Drake.

Actualment soc practicant d’Ashtanga ioga estil Mysore a l’espai de Tabata Trejo (Barcelona). En l’àmbit de la meditació, practico meditació Japa Mala de manera personal des de fa ja molts anys.

La meva principal inspiració espiritual és la líder i humanitària hindú Mātā Amritānandamayī Devī, més coneguda com a Amma, amb qui he passat llargs períodes de temps al seu ashram a l’Índia.

MARTA DE RAMON

Instructora i practicant de ioga especialitzada en ioga dinàmic i alineació.

La pràctica de ioga va entrar a la meva vida fa 10 anys amb un viatge al Nepal i, des de llavors, s’ha convertit en una constant que s’ha integrat en les diferents etapes de la meva vida. Inicialment vaig fer la formació de ioga dinàmic per a professors i professores a l'escola Mandiram de Barcelona. Posteriorment, vaig realitzar la formació de ioga prenatal i postnatal a l'escola SansYoga. També he realitzat l’especialització en meditació per a professors i professores de ioga a l'escola Espacio de Meditación. De forma complementària a la formació en ioga, també soc terapeuta en reflexologia podal.

Soc llicenciada en sociologia per la Universitat de Barcelona i especialitzada en gent gran amb el màster d’envelliment i salut de la Universitat Rovira i Virgili, i el postgrau de gestió i dinamització de projectes d’envelliment actiu i saludable de la Universitat Pompeu Fabra.

Amb la pràctica del ioga trobo la calma i benestar connectant amb el moment present, respirant movent-me, sentint i reflexionant a l’aquí i l’ara.

PAT OBACH

Ioga va ser el primer pas del meu camí per descobrir-me més enllà de creences heretades i fragments de realitat. Aterrar en el meu propi cos ha estat la part més important, i acompanyar-me dels preceptes ètics ─yames i niyames─ m’ha servit de brúixola infal·lible.

Conèixer-me, viure’m, sentir-me i escoltar-me, donar-me una veu, un espai i un temps; tot això m’ha ajudat a viure amb més serenor i plenitud, i a suavitzar amb paciència la meva veu interior erràtica i despietada.

Centrar-me en l’ensenyament de la part més física de la pràctica es correspon amb els meus interessos i capacitats, i dedicar-me a compartir els meus coneixements em permet ser una eterna aprenent i gaudir veient arribar els beneficis a tothom qui passa per les meves classes.

IRENE RAMOS (Saran Kamal Kaur)

El ioga ha estat la palanca propulsora d'un munt de canvis a la meva vida i al meu entorn. Vaig rebre la meva primera classe de ioga al 2013 i ja en aquell moment es va sembrar la llavor que avui segueix creixent i florint amb cada pràctica, amb cada formació, amb cada classe que ofereixo, sabent molt profundament que jo també soc alumna, aprenent a cada pas per la mateixa senda que tots transitem.

En el moment que vaig començar a practicar treballava al món de la comunicació i el màrqueting amb alts nivells d'estrès i un ritme de vida molt frenètic. El ioga va arribar a la meva vida gairebé per prescripció mèdica i, efectivament, es va convertir en la millor medicina. Poc a poc vaig anar aprofundint-hi i vaig començar a formar-me en Kundalini ioga, Hatha-Vinyasa, ioga per a nens, ioga orgànic i aromateràpia aplicada al ioga.

Avui en dia només puc sentir gratitud per poder dedicar-me al que m'apassiona, una professió en la qual hi confio plenament i sense fissures. No es tracta de l'estil de ioga que escullis sinó del lloc intern des d'on el practiquis. Per a mi el ioga, en totes les seves formes, és un meravellós camí de curació, acceptació i llibertat. És una tecnologia per l'Ànima, una eina poderosíssima d'autoconeixement i comprensió del que realment som: pura consciència creativa.

RAQUEL GIRONÈS

Vaig nàixer i créixer a la Ribera d’Ebre, envoltada de riu i camps. Des de ben petita m’he sentit atreta per l’expressió artística, el moviment, la salut i la naturalesa. Amb pocs anys vaig ser introduïda en el món de les disciplines orientals, primer a través del judo i a posteriori amb el tai-chi. 

Paral·lelament, estudiava solfeig, violí i dansa, arts que esdevingueren una via essencial de comunicació, una manera de sentir el món i una eina per expressar-me i comprendre les meves emocions. 

No va ser fins l’any 2010 que vaig iniciar-me en el món del ioga. Mentre estudiava Antropologia Social i Cultural a la UAB (Universitat Autònoma de Barcelona), vaig topar amb aquesta disciplina per atzar. 

La meva primera classe va ser una sessió intensa de Hatha ioga que em va deixar una sensació excepcional. La ment se sentia present i contemplativa, la respiració era profunda i fluida i el meu cos estava relaxat i distès. Aquesta experiència va suposar l’inici d’una nova etapa.

L’any 2012 vaig anar d’Erasmus a Manchester; allí vaig unir-me al curs de 100h d'Ashtanga ioga Sèrie 1. Des d’aquell moment vaig saber que el ioga seria sempre present en el meu camí.

Tres anys després em vaig certificar com a instructora de ioga (Yoga Alliance 500h) i vaig començar a dedicar-m’hi professionalment com a instructora de ioga Hatha Alineació. Al cap de pocs mesos vaig unir-me a la pràctica de ioga Iyengar, un mètode rigorós, disciplinat i sanador que m’ofereix les eines per trobar arrel i ser constant, aportant-me numerosos ensenyaments. 

Al 2016 vaig crear VidNatur Móra d'Ebre, projecte de ioga i disciplines orientals que he portat arreu de la Ribera d’Ebre, el Priorat i la Terra Alta. També vaig decidir obrir una sala de ioga a Móra d’Ebre, on he conduit classes de ioga per grups de nivell iniciació, intermedi, ioga durant l’embaràs i ioga infantil, durant 3 anys.

He assistit a matinals i intensius dirigits per Eyal Shifroni, Alexis Simon, Montserrat Fortuny, Laia Giralt o Christian Pisano, entre d’altres, i considero imprescindible seguir formant-me constantment, assistint a matinals, intensius i cursos online per seguir aprenent. 

Al 2020 vaig traspassar el centre per embarcar-me en una nova aventura que em dugué a Grècia.  Allí vaig seguir donant classes i tallers de ioga, i va sorgir un nou projecte col·lectiu anomenat Nature of Movement Collective. Està format per professional i artistes units per crear dinàmiques, tallers i retirs amb l'objectiu de despertat la capacitat creativa, oferir eines per a la salut mental i física i reforça els espais col·lectius. 

Actualment, estic assistint a un procés de mentoratge i formació per professores i professores de ioga del mètode Iyengar. Visc a Barcelona, on estudio música moderna i imparteixo classes de ioga presencials i online i imparteixo tallers i retirs a Espanya i l’estranger.

Per conèixer més sobre mi, visita https://www.natureofmovementco.com/raquel-girones.

Ens trobem a l’estora, on t’hi espero amb gratitud i il·lusió per poder compartir aquest magnífic camí amb coherència, delicadesa i amor.